En grå januaridag.

Så var det dags att fylla år igen. Jag och min arbetskompis fyller år på samma dag. Vi har firat födelsedagen tillsammans i 17 år! Fast vi båda bytt arbetsplats har vi hamnat på samma skola.
Vi bjöd arbetskompisarna på Buddapesttårta.
På kvällen kom barnen och lite släkt hem, vi åt potatisgratäng och kött.

I dag lördag är vädret grått och regnigt jag har inte lust att göra någonting. All lust försvinner tycker jag när det är så grått och trist. Jag längtar till våren, men förstår att det dröjer ännu ett tag till. Nej jag får väl ta itu med räkningarna och tvätten men i eftermiddag blir det att titta på konståkning, det är så fint.
                                                                                       Hoppas ni får en fin helg.

Armband.


Vit skjortblus


St. Paulia.


mer tulpaner


Gula tulpaner


Födelsedag


Minnes-stund.

I går hade vi minnes-stund för pappa  i St, Markus kapell på västra kyrkogården i Göteborg.
Det var en kall och grå dag. Det räckte inte med att man frös inombords, vinden blåste och
kylan ven runt kroppen.
Vi som skulle vara med på minnesstunden samlades i ett litet rum intill kapellet. Där kom mina kusiner som jag inte sett sedan jag var liten. Pappas bror och fru,några av pappas kollegor. Klockan två välkomnades vi in i kapellet kanske den svåraste stunden att se kistan och veta att där ligger min pappa i alla fall hans kropp. Hjärtat slog extra snabbt och en konstig värme spred sig genom kroppen. jag som frös nyss. I mina öron klingade Vivaldi. Kistan var så fin som vi valt den var vit med Linneor runt om. Jag hoppas du ligger mjukt och fint i den och att allt det onda har försvunnit. Runt kistan fanns lite olika blomsteruppsatser. Officianten pratade om hur en borglig minnesstund kan gå till. Sedan började Gritt som hon heter berätta om pappas liv. Hon hade tidigare ringt mig ocj jag hade berättat lite om pappa. Det var så fint det hon berättade. Hade hon träffat min pappa?   Nästa musikstycke var Tears in heaven.
Tårarna trillade ner för mina kinder. Pappa tyckte du om Tears in heaven?Gritt läste också en dikt av Karin Boye.Så kom så skimrande var aldrig havet.Efteråt skulle jag gå fram för att läsa en vers som Lasse Berghagen skrivit. Jag hade inte berättat det här för någon, jag visste inte om jag skulle klara av det. Jag hade en chans nu, den kom aldrig mer tillbaka skulle jag orka? "Pappa här skiljs våra vägar rösten bröts och jag var tvungen att samla nytt mod för att kunna fortsätta
Här skiljs våra vägar i livet
men du lät mig tidigt förstå
I stjärnorna står det skrivet
tillsammans för alltid ändå

När natten så stilla sig sänker
finns tystnadens tomhet hos mig
Och likt den klaraste stjärna som blänker
så stark är min kärlek till dig

Du är för alltid en del av mig
som polstjärnans ljus i natten
Jag tänder ett ljus som en hälsning till dig
som en bro över mörka vatten

Du är för alltid en del utav mig
så fjärran men ändå så nära
En ängel ska bära min hälsning till dig
Du är för alltid en del utav mig

-Lasse Berghagen-       

Gritt läste sedan en dikt av Bo Setterlind som handlade om döden. Den var så fin.
Minnesstunden avslutades med Candle in the wind.
Så var det dags att lämna kapellet. När vi kom ut kändes det lite bättre. Vi körde till Sliotskogen för att äta landgång och tårta. Vi var hemma igen vid sextiden, jag var alldeles slut.
Dagen efter var det upp tidigt ut med Wilma och iväg till jobbet. Tur att jag har jobbet där hinner jag inte tänka så mycket om det som rör mig och min familj.
Livet måste gå vidare och vi som lever måste ta vara på varje stund.
En sak är jag säker på att pappa hade tyckt att minnesstunden var fin.

                                                                      

Eftermiddagsutflykt.

I fredags var jag och mannen på Gekås, tomt och lugnt. Det hör inte till vanligheterna att det är så tomt i Ullared, men nu är det lågsäsong. De stänger tidagare klockan sex. Allt julpyntet plockades bort och det städades och fejades. Det var lugnt och skönt att gå där. För ovanligheternas skull fanns det många tomma hyllor och inga nyheter utan rester sedan hösten.
Mannen skulle ha svarta byxor till begravningen, men det fanns inga i hans storlek de var för stora. Men han hittade en snygg vinterjacka och termobyxor.
Jag hittade en tidningsväska (kanske man kan säga) ,en duk som är lätt att torka av ifall någon spiller och två små fönsterlampor. Tyvär blev de inte så bra på bilden men jag ska göra ett nytt försök att ta kort i dagsljus istället.
I guldsmedsaffären var det alldeles tomt. Före jul är där alldeles fullt av folk, även på sommaren. Jag valde ut ett par örhängen som jag ska få på min födelsedag den 22/1.
Vi åkte hem och åt gravad lax med hovmästarsås mums.
Lördagen har varit lugn. Vi samlar krafter till begravningen på måndag kl. 14.00. i Göteborg. Det blir en tuff dag.
Nu ska vi äta lite kvällsgott och se på TV. Trevlig helg till er alla.

Nya lampor.


Fläckavvisande duk.


Tidningsförvaring.


SORG.

Ett telefonsamtal och mycket förändras. Jag fick ett när jag var på jobbet i torsdags min pappa hade somnat in.
Egentligen var jag beredd han blev ju bara sämre och sämre. Var hos honom strax före julafton, han klarade inte av att sätta sig upp i sängen. Mat åt han inte fast det var inget ovanligt det har han inte gjort på de senaste åren. Bara druckit mjölk och grädde!! en halv ägg och kaviarsmörgås. Att pappa kunde leva så länge var ett under. Sedan påsken -08 fick han dialys varannan dag tre timmar varje gång. Han fick t.o.m. dialys på julafton. Han hade inget levande liv den sista tiden. Han bara sov mellan dialyspassen. Innerst inne vet jag att det var bäst det som hände men det är ändå svårt att ta till sig.
Jag och min bror var uppe i Göteborg och tog ett sista farväl av pappa, det var tufft.

Pappa vem ska jag nu ringa till när jag har frågor? Du var alltid så duktig på att lyssna och ge förslag.
Den 3 maj skulle pappa fyllt 80 år.

Nu slut är smärtan.
Du funnit frid.
Men lämnat hjärtan som saknar dig.

Pappa jag saknar dig!

Idag...

Hu så kallt -11 grader. Jag körde och handlade med termobyxor på. Jag tycker det blir så kallt med jeans. När jag kom hem ville jag bara stanna kvar inne. Mannen tog Wilma och gick ut medan jag satte en deg till rågsiktsbröd. Det var nog ett år sedan jag bakade bröd, tycker inte det är så roligt att baka bröd. Första omgången fick jag slänga för jag fick i för mycket rågsikt. Men skam den som ger sig jag prövade igen nu blev det mycket bättre. Vi hade inga lussekatter kvar så jag gjorde lite kanelbullar. Det är så varmt och gott i köket jag bara njuter.
Trevlig helg.

Köttgryta i kväll.


Kanelbullar.


Jag ar bakat rågsiktsbröd.


Klart!


Vad fint ni har bäddat till mig.


Byta lakan i sängen är inte alltid så lätt.


Nu är julen slut!

Igår tog jag bort alla tomtar och annat julpynt. Idag åkte julgranen ut, skönt. Det enda som blir kvar är julgardinerna som inte är så juliga och advensljusstakarna. Lika roligt som det är att plocka fram allt är det att få bort det.
Idag är här kallt -7 grader, men vi tog en promenad med Wilma i alla fall. När vi kom hem drack vi te och kaffe. Mannen och jag spelade china spel han vann. Nu får jag börja se upp han har börjat bli riktigt vass efter ett års spelande med mig.
I dag ska vi äta flygande Jakob det är så gott. Kanske blir det äpplepaj till efterrätt.
Tänk snart har vi varit lediga i tre veckor. Vi har verkligen haft det skönt och vilsamt. På onsdag börjar allvaret mannen börjar 6.30 så han får gå upp strax efter fyra. Jag startar upp med två studiedagar och på fredag börjar barnen. Det ska bli jättekul att träffa dem igen.
Jag önskar alla en God fortsättning på det nya året.

Sista julgruppen.


Fikastund


Ljuskronan har fått nya band.


i skåpet.


Belysning


Flytt och Nyår!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!
Så var det ett nytt år. Jag säger som alla andra "tiden går så fort."
Den 29/12 bar det iväg till Göteborg för att flytta ut allt i pappas lägenhet. Vi skänkte möblerna för vi barn har redan fulla hem. Lite minnessaker blir det ju till oss. Vi plockade undan en del till min pappa som han ska ha när han kommer till Falkenberg. Vi röjde ur lägenheten på fyra timmar. Städning och putsning av fönstern gör en städfirma. Vi hade hyrt en container och slängde en hel del i den. När jag stod på åttonde våningen och tittade ner i containern slog det mig att så fort försvinner ett liv.
I containern hamnade ett par skor som Annechatrine hade på sig, vi fick leta länge innan vi fann dem. Vi var ca tio stycken som hjälpte till att flytta, det underlättade. Vi tänkte städa lägenheten också men vi hoppade över det, det var skönt att slippa det. Min långborste och skurhink försvann i flyttningen. Det blir till att köpa nytt.
Nu till något mer roligt NYÅR!
Vi var hos min brors sambo och firade nyår. Vi fick mycket god mat bl.a varmrökt lax med kall sås och en jättesöt (jättegullig) nyårstårta. Vi kom i säng klockan tre. Dagen efter var vi ganska möra.
I dag lördag åkte mannen och jag in till Falkenberg och gick i affärer. Det var ju rea överallt. Många julsaker reades ut, men det är inte kul att köpa det nu men ganska smart.
Väl hemma tog jag ett skumbad.
I morgon ska vi plocka undan allt julpynt. Ljusstakarna och julgranen får stå kvar lite till.

Nu finns det inget grönområde kvar.


Här har de sprängt i berget.


På gatan tvärs över byggs det flera höghus.


Utsikt från åttonde våningen.


RSS 2.0